Nyhedsbrev
Betal med kreditkort

Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:98 13 12 32

Send os en e-mail
Åbningstider

Om smykke-form.dk

Forretningen

Smykke-form blev grundlagt i år 1971 af Inge Jensen, der drev forretningen frem til 1996. Herefter overtog den ældste søn Michael Borup Jensen og hustru Tina Juhl Jensen forretningen og det tilhørende værksted.

Tina og Michael er begge uddannede guldsmede. I dag er det Tina, der styrer forretningen sammen med et kvalificeret personale, som altid er parat til at betjene kunderne.

 

Værkstedet

På værkstedet er det idag guldsmed Michael Borup Jensen, som klare alt inden for nyt design og reparationer.

Michael er 4. generation af en guldsmede familie, der har drevet guldsmedeforretning i Aalborg siden år 1900.

Guldsmed Niels Peter Nielsen var manden, som startede denne århundrede lange generation af guldsmede i Aalborg. Han fik i år 1900 næringsbrev i Aalborg som guldsmed. Senere kom hans søn Hugo Espander Nielsen ind i firmaet som uddannet guldsmed, og efter faderens død overtog Hugo forretning og værksted.

Han videreførte dette indtil sin død i 1958, hvor hans datter Inge Borup Jensen, som var butiksuddannet, overtog forretningen og nedlage værkstedet ved at give alle tingene fra værkstedet til henhold vis en ung og energisk sølvsmed Ib Andersen, der manglede værktøj til at starte guldsmedeskolen, som vi kender den i dag, og til Aalborg Historiske Museum.

I 1980 tog hendes ældste søn Michael en uddanelse som guldsmed. Efter endt uddanelse og udenbys arbejde som guldsmed, valgte michael i 1985 at vende hjem til Aalborg, og han etablerede her et helt nyt guldsmedeværksted i forbindelse med forretningen smykke-form.